ԱՆ. Նախընտրելի է սնունդն իրացնել 1 օրվա ընթացքում
Առողջապահության նախարարությունը շարունակում է խորհուրդներ տալ՝ ինչպես սնվել, ինչ պայմաններում պահել սննդամթերքը, ինչպես պատրաստել թունավորումներից ու հետագա բարդություններից խուսափելու համար:
«Սառեցված մսամթերքը` հնդկահավ, խոզի բուդ, անհրաժեշտ է հալեցնել սառնարանում, սառը ջրում կամ միկրոալիքային վառարանում:
Եթե հրուշակեղենը պարունակում է կաթ և ձու, պետք է սկզբում եփել նվազագույնը 110 0C, ապա սառեցնել եփելուց հետո:
Պետք չէ օգտագործել նույն գդալը խառնելու և համտեսելու համար, քանի որ անվտանգ չէ. այն կարող է տարածել մանրէներ և վարակներ:
Սնունդ պատրաստելիս անհրաժեշտ է ապահովել պատշաճ ջերմաստիճան (մանրէները ոչնչանում են 70 0C բարձր ջերմաստիճանում):
Ձեռքերը հարկ է լվանալ 20 վայրկյանի ընթացքում` օճառով և հոսող ջրով, սնունդ պատրաստելուց առաջ, հում մսամթերքի հետ շփվելուց հետո, սնունդ ընդունելուց առաջ, սանհանգույցից օգտվելուց հետո կամ կենդանիներին դիպչելու դեպքում:
Նախընտրելի է սնունդն իրացնել 1 օրվա ընթացքում: Իսկ, եթե քանակությունը շատ է, ապա այն պետք է պահել սառնարանում, փակ տարաների մեջ և օգտագործել ոչ ավելի, քան 2-3 օրվա ընթացքում»:
Հարակից հրապարակումներ`
- Առողջապահության նախարարության խորհուրդներն Ամանորյա քաղցր նվեր ընտրելու վերաբերյալ
- Ցրտահարումից խուսափելու համար ԱՆ-ն խորհուրդներ է տալիս
- Նախատոնական խորհուրդներ՝ սննդային թունավորումներից խուսափելու համար