Հայաստանում բնական հյութերի արտադրությունը շարունակում է նվազել
Հայաստանում 2018 թվականի հունվար-հոկտեմբերին արտադրվել է 9 մլն 385.8 հազար լիտր բնական հյութ, ինչը նախորդ տարվա նույն ժամանակահատվածի համեմատ նվազել է 1.3%-ով:
ՀՀ վիճակագրական կոմիտեի հրապարակած տվյալների համաձայն՝ նշված ժամանակահատվածում արտադրվել է 8 մլն 525.4 հազար լիտր մրգահյութ՝ նվազելով 1.2%-ով, իսկ տոմատի հյութերի արտադրության ծավալը նախորդ տարվա հունվար-հոկտեմբերի համեմատ նվազել է 2.2%-ով՝ կազմելով 860.4 հազար լիտր:
Ինչ վերաբերում է ոչ ալկոհոլային ըմպելիքների արտադրությանը, ապա 2018 թ-ի հունվար-հոկտեմբերին նախորդ տարվա նույն ժամանակահատվածի համեմատ այն աճել է 14.5%-ով` կազմելով 89 712.9 հազար լիտր: