Վերջին անգամ այս տարի՝ սննդի մասին
Ամանորյա թունավորումներից զերծ մնալու համար մասնագետները խորհուրդ են տալիս հետևել անձնական հիգիենային՝ մաքուր պահել, ձեռքերը պարբերաբար լվանալ, հում մթերքը պատրաստիից առանձնացնել։ Սնունդը չպետք է պատրաստեն հիվանդ մարդիկ:
Այսպիսով, ըստ մասնագետների, ամանորյա սեղանի վերջին տարիների անբաժանելի մասնիկը՝ խոզի բուդը, սենյակային ջերմաստիճանում կարելի է պահել 6, իսկ սառնարանում՝ 72 ժամ, բլինչիկը սառնարանում կարելի է պահել ընդամենը 48 ժամ, իսկ խմորեղենը՝ 72 ժամ: Մայոնեզով և թթվասերով համեմված աղցանները կարելի է սառնարանում պահել 6 ժամ, իսկ եթե համեմված չէ՝ 12 ժամ:
Խմիչքը չի կարելի չարաշահել, օրվա ընթացքում կարելի է խմել ընդամենը 50 գրամ օղի, ինչպես նաև չի կարելի մի քանի խմիչք խառնել։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սնվել սկսել բանջարեղենից, որոնք նպաստում են աղեստամոքսային ակտի գործունեությանը, որից հետո նոր անցնել ճաշերի։
Խորհուրդ է տրվում նաև ջուր խմել հատկապես առավոտյան։ Հաց ուտելուց կես ժամ առաջ և հետո նույնպես լավ է ջուր խմելը։
Ըստ մասնագետների և դեպրեսիաները, և՛ քնկոտությունը, թուլությունը, տրամադրության անկումը, շատ-շատ այլ խնդիրները գալիս են հենց սխալ սնվելուց։ Այնպես որ, կարգավորելով մեր սնունդը՝ մենք ձերբազատվում ենք բոլոր առողջական խնդիրներից։
Հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման Ազգային Կենտրոնը ներկայացրել է սննդամթերքի պահպանման ժամկետները
Հարակից հրապարակումներ`
- Օգնո՞ւմ է արդյոք թունդ ալկոհոլը մարսողությանը
- Թռչնաբույծների միությունը հերքում է սննդային ձվի դեֆիցիտ առաջանալու մասին լուրերը
- ՍԱՊԾ. Կանխվել է «Լուսակերտ» ՍՊԸ-ի կողմից կեղծարարության միջոցով սննդամթերքի ներկրման փորձը
- ՊԳԿ-ն աջակցում է Հայաստանին՝ նվազեցնելու սննդամթերքի կորուստները և վատնումը
- Սննդագետ. Պետք է ահաբեկվել ոչ թե «ձիու միս» տերմինից, այլ...
- Առողջ սնունդը վտանգավոր է մարդկության համար. Ամերիկացի գիտնականներ
- Սննդագետ․ Ձմերուկի թանկ լինելու պատճառով իրացումը նվազել է
- Քննարկվել է սննդամթերքի անվտանգության ոլորտում համագործակցելու անհրաժեշտությունը
- Սննդագետը բացատրում է, ինչպես սնվել ու չթունավորվել
- Սննդագետ. Թանկացման հետևանքով կարմիր մսի սպառումը նվազել է
- Թանկացումների հետ փորձելու են բուսայուղ, տրանսճարպեր, սփրեդներ խառնել մթերքին. Սննդագետ
- Սննդագետ. Ինչպես սնվել ամանորին չգիրանալու համար
- Սննդագետը քաղաքացիներին հորդորում է միս առնելիս առաջին հերթին ուշադրություն դարձնել հոտին
- Սննդագետ. Թանկացման հետևանքով մարդիկ նախապատվություն են տալու դատարկ կալորիաներին ու անորակ սնունդին
- Սննդագետ. Պետք է վախենալ ոչ թե ամերիկյան ընկերությունից, այլ ոլորտի բարձիթողի վիճակից
- Սննդագետ. Երեխաներին փոքրուց մի սովորեցրեք շաքարին
- Սննդագետ. Ալյուրի հարստացումը երկսայր բիզ է
- Սննդագետ. Ամռանը պետք է ուտել ոչ թե խոզի, այլ ձկան ու բանջարեղենի խորոված