Գնահատվել է սննդի առաքման միջոցով կորոնավիրուսով վարակվելու հավանականությունը
Սննդամթերքի առաքման միջոցով կորոնավիրուսով վարակվելու հավանականությունը բավականին ցածր է:
Լենտա.ռու-ի հաղորդմամբ, ura.ru-ի հետ զրույցում ասել է Նովոսիբիրսկի պետական համալսարանի կենսատեխնոլոգիայի և վիրուսաբանության լաբորատորիայի վարիչ, պրոֆեսոր, Ռուսաստանի գիտությունների ակադեմիայի թղթակից անդամ Սերգեյ Նետեսովը։
Նա վստահություն է հայտնել, որ առաքման համար աշխատող ռեստորաններում և սրճարաններում պահպանվում են սանիտարական կանոնները «և նրանք հատուկ չեն փռշտում սննդի մեջ»։
Վիրուսաբանը խորհուրդ է տվել քաղաքացիներին իրենք հետևեն որոշակի կանոնների ռիսկերը նվազագույնի հասցնելու համար։ Օրինակ, արժե տաքացնել տաք կերակրատեսակները միկրոալիքային վառարանում և եռացնել թույլ սնունդը։
«Ջերմային մշակումները կսպանեն ինչպես կորոնավիրուսը, այնպես էլ մյուս մանրէները», - բացատրել է Նետեսովը:
Պրոֆեսորը հավելել է, որ սնունդ պատվիրելն ավելի անվտանգ է, քան խանութներից գնելը, որտեղ սոցիալական տարածությունը չի պահպանվում և չեն օգտագործվում պաշտպանիչ միջոցներ։
Հարակից հրապարակումներ`
- Գիտնականներ. Որտեղ են առավել հաճախ վարակվում COVID-19- ով
- Կորոնավիրուսն ավելի քիչ կայուն է տաք և խոնավ եղանակային պայմաններում. ԱՄՆ գիտնականներ
- Գիտնականները հայտնել են, որ կորոնավիրուսի փոխանցման 70%-ը կարող է լինել առանց ախտանիշների
- Բժիշկը նշում է՝ ինչ անել կորոնավիրուսի ախտանիշները հայտնաբերելու դեպքում
Լրահոս
Տեսանյութեր
Ինչո՞ւ հանկարծ ՀՀ իշխանությունները որոշեցին խլել արցախցիների կենսաթոշակային խնայողությունները