Ի՞նչ ուտել ամռան տապին
Սննդաբան Մարինա Մակիշան պատմել է, թե շոգ եղանակին ինչ սննդակարգի պետք է հետևել:
Նրա խոսքով, հիմնական կերակուրը պետք է ընդունել նախաճաշի և ընթրիքի ժամանակ, երբ դրսում համեմատաբար զով է: Այդ ժամանակ թույլատրելի է թռչնամսի և ձկան օգտագործումը:
«Օրվա ընթացքում կերակուրները պետք է լինեն թեթև և ներառեն կաթնամթերք և բանջարեղեն»,-ասել է Մակիշան:
«Հետևաբար` նախընրելի է կաթնամթերք պարունակող տարբեր հեղուկներ` կեֆիր, ֆերմենտացված կաթնամթերք պարունակող ապուրներ, ակրոշկա, բուլղարական թարթառ: Կաթնային սպիտակուցը ավելի հեշտ է մարսվում»,- աս ել է նա «Zvezda» - ին տված մեկնաբանության մեջ:
Ըստ բժշկի, պտուղները նույնպես կարելի է ներառել սննդակարգում, բայց դրանք պետք է օգտագործել չափավոր` շաքարի բարձր պարունակության պատճառով:
Լրահոս
Տեսանյութեր
Առնվազն երկու կողմ կա, ովքեր չէին ցանկանա, որ ԵԱՏՄ նիստը Հայաստանում անցկացվեր. Արթուր Խաչատրյան