Մրգեր, որոնք կօգնեն վերականգնվել COVID-19-ից
Ղրիմի Դաշնային համալսարանի բժշկական ակադեմիայի հանրային առողջության և առողջության պահպանման ամբիոնի դոցենտ Իրինա Սուխարևան հայտնել է, թե որ սեզոնային մրգերն ու հատապտուղները կօգնեն վերականգնել կորոնավիրուսից և կանխել հիվանդությունը, փոխանցում է «ՌԻԱ Նովոստի»-ն։
«Առանձնահատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել սննդին, քանի որ, բացի COVID-19-ից, այժմ կան սեզոնային այնպիսի հիվանդություններ, ինչպիսիք են գրիպը և SARS-ը: Սեզոնային բանջարեղենն ու մրգերն ունեն բավականին մեծ քանակությամբ վիտամիններ և այլ օգտակար հատկություններ: Թեև դրանք չեն փրկում COVID-19-ից և չեն բուժում այն, այնուամենայնիվ, հավասարակշռված դիետան ամրապնդում է մարմնի անձեռնմխելիությունը հիվանդության դեպքում և նպաստում է վերականգնմանը», - ասել է Սուխարևան։
Մասնավորապես, դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս դիետայի մեջ ներառել խուրմա, սերկլիլ և չիչխան:
Մասնագետի խոսքով ՝ պետք է սահմանափակվել նաև քաղցրավենիքը, իսկ խորտիկի համար օգտագործել խաղող, տանձ և սալոր: Մեծահասակների համար օրական բանջարեղենի օպտիմալ քանակը 300 գրամ է, մրգերինը` 200 գրամ:
«Սնունդը պետք է լինի կոտորակային, փոքր չափաբաժիններով` օրական հինգից վեց անգամ», - ասել է Սուխարևան:
Սննդաբանը նաև հավելել է, որ պետք է ամեն օր սերկևիլի կոմպոտ խմել և օրական ուտել 4-5 ընկույզ:
Հարակից հրապարակումներ`
- Վրաստանում արձանագրվել է կորոնավիրուսով վարակման 1 872 նոր դեպք
- 26.10.2020. Կորոնավիրուսի 973 նոր դեպք է գրանցվել, 18 մարդ մահացել է
Լրահոս
Տեսանյութեր
Գրետա Թունբերգ. Երկերեսանիություն ու կեղծավորություն է, որ COP29-ը տեղի է ունենում Ադրբեջանում