ԱՀԿ-ն կարծում է, որ կորոնավիրուսը մնում է սառեցված սննդի փաթեթների վրա
Կորոնավիրուսը կարող է մնալ սառեցված սննդի փաթեթների վրա նույնիսկ երկարատև փոխադրման ժամանակ: Այս մասին հայտնել է Wall Street Journal- ը՝ հղում կատարելով Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության (ԱՀԿ) նոր առաջարկությունների նախագծին:
«ՏԱՍՍ»-ի փոխանցմամբ, վերջին ուսումնասիրություններն ու զեկույցները ցույց են տալիս, որ վիրուսը կարող է երկար ժամանակ գոյատևել ցրտահարության և սառնարանային պայմաններում, և վիրուսի փոխանցումը մարդկանց կարող է տեղի ունենալ փաթեթավորումից։
Ուղեցույցներում նշվում է, որ սպառողների համար ռիսկը գնահատվում է նվազագույն, բայց հազվադեպ դեպքերում արտադրության ընթացքում սնունդը կարող է աղտոտվել, իսկ միջազգային փոխադրման ընթացքում վիրուսը կարող է մնալ սննդի մեջ:
Նոյեմբերին Չինաստանի կառավարությունը հանձնարարեց ազգային մաքսային մարմիններին խստորեն վերահսկել ներմուծվող սառեցված սննդամթերքի «համապարփակ ախտահանումը»՝ ներմուծվող ապրանքների փաթեթավորման վրա կորոնավիրուսով աճող քանակի պատճառով:
Հարակից հրապարակումներ`
- Ինչո՞ւ է կորոնավիրուսի «բրիտանական» շտամի հետևանքով մահերի թիվը մեծ
- Մարզական բժիշկը հայտնել է ՝ ինչպես պետք է մարզվեն COVID-19-ով հիվանդները