Դիետոլոգը խոսել է դդումի վտանգների ու օգուտների մասին
Դիետոլոգ Տատյանա Դիկը «ՌԻԱ ՆՈՎՈՍՏԻ» գործակալության հետ զրույցում պատմել է, թե ինչ օգուտ կարող է բերել սննդակարգին դդում ավելացնելը:
«Դդումի օգուտը շատ վիտամինների առկայությունն է, մասնավորապես, A, C, E, K։ Այն պարունակում է ավելի շատ կարոտին, քան գազարի մեջ: Դդումը շատ օգտակար է այն մարդկանց համար, ովքեր տառապում են փորկապությամբ, քանի որ այն պարունակում է բավարար քանակությամբ մանրաթելեր։ Բայց այստեղ հարկ է նշել, որ դդումը (հատկապես հում) չի կարելի մարսողական տրակտի որևէ բորբոքային գործընթացով մարդկանց համար, որպեսզի նրանց մոտ չառաջանա փքվածություն, - նշել է դիետոլոգը։
Նա նաև ավելացրել է, որ դդումով հնարավոր է դիվերսիֆիկացնել դիետան՝ նիհարելով՝ ցածր կալորիականության և բազմակողմանիության շնորհիվ:
Ի վերջո, դրանից կարող եք պատրաստել ինչպես սովորական ուտեստներ (շիլա, ապուր, կարտոֆիլի բլիթներ, աղցան), այնպես էլ քաղցր ուտեստներ (տապակ, ժելե, թխվածքաբլիթներ):
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թշնամnւ հրահանգները մեր կյանք տեղափոխողները Հայաստանի թշնամիներն են. Բագրատ Սրբազան