Նոբելյան մրցանակակիրը հայկական մանթի է պատրաստում
2021 թվականի Նոբելյան մրցանակի դափնեկիր ամերիկիկաբնակ լիբանանահայ գիտնական Արտեմ Փաթափությանը վերջերս հրապարակել է լուսանկար, որում ծնողների հետ պատրաստում է հայկական ուտեստ՝ մանթի: Այս մասին գրում է «Արևելքը»։
Նա նշել է, որ մանթին իր սիրած հայկական ուտեստներից է, որ ուտում են մածունով եւ սխտորով:
Հիշեցնենք, որ Ֆիզիոլոգիայի և բժշկության բնագավառում 2021 թվականի Նոբելյան մրցանակը համատեղ շնորհվել էր Դևիդ Ջուլիուսին և Արտեմ Փաթափությանին՝ ջերմաստիճանի և հպման ընկալիչների հայտնաբերման համար:
Պրոֆեսոր Փաթափությանը ծնվել է 1967թ-ին Բեյրութում:
Հարակից հրապարակումներ`
- Նոբելյան մրցանակակիր Արտեմ Պատապուտյանին հանձնվել է Լիբանանի բարձրագույն շքանշանը
- Նոբելյան մրցանակակիր Արտեմ Փաթափությանի մնացած վերջին ցանկությունը
- Ամերիկահայ Արտեմ Պատապուտյանը՝ բժշկության ոլորտում Նոբելյան մրցանակակիր