Ինչո՞ւ շոկոլադը չի կարելի համադրել սուրճի հետ
Գաստրոէնտերոլոգ, սննդաբան Նուրիա Դիանովան պատմել է սուրճի հետ շոկոլադի և ալկոհոլի վնասակար համադրության մասին։ Նման տեղեկություն նա հայտնել է «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում։
Նրա խոսքով՝ շոկոլադի և ալկոհոլի համադրությունը նպաստում է ստորին կերակրափողային սֆինկտերի՝ կարդիալ փականի թուլացմանը, ինչի պատճառով կարող է առաջանալ այրոց։ Ընդ որում, բժիշկը նշել է, որ «նույնիսկ եթե մարդը անհանգստություն չի զգում, ապա կերակրափողի բորբոքման նշանները կարող են ի հայտ գալ ժամանակի ընթացքում»:
Ըստ մասնագետի՝ սուրճի հետ ընդունելի համադրությունների թվում է միսը։
«Էսպրեսսոն ավելի խտացված ըմպելիք է, այն պարունակում է օրգանական թթուներ, որոնք բարելավում են մարսողությունը։ Այն ստամոքսահյութի հետ միասին ավելի լավ են ազդում մսի քայքայմանը», - բացատրել է նա՝ հավելելով, որ էսպրեսսոյից հետո խորհուրդ է տրվում խմել մեկ բաժակ ջուր, որպեսզի հեղուկի քանակը օրգանիզմում լրացվի, քանի որ ուրճն ունի միզամուղ ազդեցություն։
Լրահոս
Տեսանյութեր
Ուզում են երկիրը Հյուսիսային Կորեա սարքեն, մենք էլ դառնանք իրենց համբալները. Բողոքի ակցիա