Ինչո՞ւ շոկոլադը չի կարելի համադրել սուրճի հետ
Գաստրոէնտերոլոգ, սննդաբան Նուրիա Դիանովան պատմել է սուրճի հետ շոկոլադի և ալկոհոլի վնասակար համադրության մասին։ Նման տեղեկություն նա հայտնել է «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում։
Նրա խոսքով՝ շոկոլադի և ալկոհոլի համադրությունը նպաստում է ստորին կերակրափողային սֆինկտերի՝ կարդիալ փականի թուլացմանը, ինչի պատճառով կարող է առաջանալ այրոց։ Ընդ որում, բժիշկը նշել է, որ «նույնիսկ եթե մարդը անհանգստություն չի զգում, ապա կերակրափողի բորբոքման նշանները կարող են ի հայտ գալ ժամանակի ընթացքում»:
Ըստ մասնագետի՝ սուրճի հետ ընդունելի համադրությունների թվում է միսը։
«Էսպրեսսոն ավելի խտացված ըմպելիք է, այն պարունակում է օրգանական թթուներ, որոնք բարելավում են մարսողությունը։ Այն ստամոքսահյութի հետ միասին ավելի լավ են ազդում մսի քայքայմանը», - բացատրել է նա՝ հավելելով, որ էսպրեսսոյից հետո խորհուրդ է տրվում խմել մեկ բաժակ ջուր, որպեսզի հեղուկի քանակը օրգանիզմում լրացվի, քանի որ ուրճն ունի միզամուղ ազդեցություն։
Լրահոս
Տեսանյութեր
Հայաստանի ու հայ ժողովրդի շահերը պաշտպանող իշխանություն գոյություն չունի. Բագրատ Սրբազան