Բժիշկը հայտնել է երկու մթերքի մասին, որոնք «ոչնչացնում են» իմունային համակարգը
Հաճախակի մրսածության պատճառն օրգանիզմի իմունային պաշտպանության մակարդակի նվազումն է, որն էլ իր հերթին շաքարի, աղի, արագ սննդի և կոնսերվանտների օգտագործման հետևանք է: Telegram-ալիքում ասել է թերապևտ Օլեգ Աբակումովը։
Բժիշկ-մասնագետը կարծում է, որ շատերին ծանոթ մթերքների չարաշահումը կարող է իմունիտետի նվազման պատճառ դառնալ։ Պետք է հրաժարվել շաքարից, դրա օգտագործումը ոչ միայն կարող է հանգեցնել շաքարախտի, այլև խթանել օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսների զարգացումը։
«Աղը կբարձրացնի արյան ճնշումը և կկործանի իմունիտետը՝ երիկամներում հեղուկի պահպանման պատճառով: Չափազանց աղի ֆասթֆուդը կավելացնի բորբոքային ցիտոկինները, և որ ամենաէականն է՝ կխախտի աղիների միկրոբիոմը»,- ասել է բժիշկը։
Աբակումովը նաև նշել է, որ անհրաժեշտ է սննդակարգից բացառել տապակած մթերքները, քանի որ դրանք ոչնչացնում են հակաօքսիդանտները, արժե նաև հրաժարվել կոնսերվանտներով սննդից, դրանք ճնշում են իմունային համակարգի պաշտպանիչ գործառույթը։
Հարակից հրապարակումներ`
- Բժիշկը ասել է, թե ով պետք է կանաչ սոխ չուտի
- Բժիշկը հայտնել է անքնության ընդհանուր պատճառներից մեկի մասին
- Բժիշկը թվարկել է մսի պահպանման հարցում թույլ տրվող սխալները
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թալանում ու թալանում են , խաբելով, ստով ո՞ւմ փորն է կշտանում. Քաղաքացիները՝ թանկացումների մասին