Բժիշկը հայտնել է նիհարելու համար լավագույն նախաճաշը
Չզտված հացահատիկները, որոնց բաղադրության մեջ մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթելեր կան, կօգնեն նվազեցնել քաղցը՝ ազատվելով ավելորդ քաշից: Այդ մասին Pravda.Ru-ին ասել է դիետոլոգ, բժշկական գիտությունների թեկնածու Նատալյա Դենիսովան։
Մասնագետը կարծում է, որ նախաճաշը օրվա հիմնական սնունդն է, ոչ մի դեպքում չպետք է հրաժարվել դրանից։ Եթե օրվա առաջին կեսին օրգանիզմը սննդից չի ստանում ճիշտ քանակությամբ էներգիա, ապա ողջ կալորիականությունը կընկնի ճաշի և երեկոյան սննդի վրա, ինչը կազդի նյութափոխանակության վրա և կհանգեցնի քաշի ավելացման։ Արթնանալուց հետո մեկ ժամվա ընթացքում պետք է ուտել շիլա։
«Օպտիմալ նախաճաշը ցանկացած հացահատիկից պատրաստված շիլան է: Ցանկալի է, որ դրանք չմաքրված ձավարեղեն լինեն, որոնք ունեն շատ սննդային մանրաթելեր՝ հնդկաձավար, կորեկ, վարսակի փաթիլ, գարի։ Սա կատարյալ նախաճաշ է, որը պետք է լրացնել սպիտակուցներով»,- ասել է սննդաբանը։
Ցանկացած շիլա պետք է համեմել կարագով կամ բուսական յուղով, կարելի է ավելացնել նաև կաթ։ Բժիշկը խորհուրդ չի տալիս նախաճաշին բրինձ ու սպիտակաձավար ուտել:
Հարակից հրապարակումներ`
- Ինչ ուտել նիհարելու համար․ ձվով նախաճաշի 5 բաղադրատոմս
- Ինչու ենք գիրանում և ինչպես ճիշտ սնվել՝ չգիրանալու համար
- Որոնք են երկարակյաց մարդկանց սիրած ըմպելիքները
- Դիետոլոգը զգուշացրել է թթու և տապակած սնունդի վտանգավորության մասին
- Սննդագետ. Աղամանի արգելքին հաջորդած ծաղր ու ծանակի մեղավորը առողջապահության նախարարությունն է
- Սննդաբանը հայտնել է իդեալական նախաճաշի գաղտնիքը
- Վերջին տարիների ընթացքում թե՛ կանանց, թե՛ տղամարդկանց մոտ աճի միտում են ունեցել կոլոռեկտալ և ստամոքսի քաղցկեղները
- Սննդաբանը պատմել է, թե ում համար կարող է վտանգավոր լինել բանան ուտելը
- Սննդաբանն ասել է՝ ով չպետք է բանան ուտի
- Սննդաբանները թվարկել են նախաճաշի 4 վտանգավոր մթերքները
- Ձվի մեջ առկա խոլեստերինը վտանգավոր չէ օրգանիզմի համար. սննդաբան
- Սննդաբաններն ասել են, թե ինչ հաճախականությամբ կարելի է օգտվել արագ սննդից
Լրահոս
Տեսանյութեր
Հայաստանի ու հայ ժողովրդի շահերը պաշտպանող իշխանություն գոյություն չունի. Բագրատ Սրբազան