Մասնագետը հայտնել է այն սննդամթերքների մասին, որոնք նվազեցնում են ալկոհոլի հանդեպ հակումը
Որոշ մթերքներ օգնում են պայքարել ալկոհոլային կախվածության դեմ: Այն կարելի է հաղթահարել խմելու ցանկությունը շոկոլադի, սուրճի, բուսական թեյերի և բանանի օգնությամբ: «Բժիշկ Պիտեր» պորտալին ասել է նարկոլոգ, հոգեբույժ Եվգենի Ռիսինը։
Ալկոհոլը չարաշահող մարդը չպետք է քաղցի զգացում ունենա, դա խմելու ցանկություն է առաջացնում, այն պետք է կանխել։ Մասնագետը խորհուրդ է տալիս ալկոհոլի նկատմամբ հակումը փոխարինել որոշակի մթերքների օգտագործմամբ։
«Կախվածություն ունեցող անձը, ով խուսափում է ալկոհոլ օգտագործելուց, հեշտությամբ փոխում է իր կախվածության օբեյեկտը որոշ այլ մթերքներով՝ շոկոլադով, բանանով, սուրճով և այլն»,-նշել է մասնագետը։
Ալկոհոլային կախվածությունից ազատվել փորձող մարդկանց բժիշկը խորհուրդ է տալիս օրական օգտագործել առնվազն 120 գրամ սպիտակուցային սնունդ։ Լյարդը խնայելու համար կարելի է օգտագործել բնական հանգստացնող միջոցներ պարունակող բուսական թեյեր՝ վալերիանով, կիտրոնով կամ մայրական խոտով:
Հարակից հրապարակումներ`
- Բժիշկը զգուշացրել է մրգի չարաշահման վտանգների մասին
- Բժիշկը հայտնել է նիհարելու համար լավագույն նախաճաշը
- Բժիշկը զգուշացրել է վալերիանան ընդունելու վտանգների մասին
- Բժիշկը հայտնել է երկու մթերքի մասին, որոնք «ոչնչացնում են» իմունային համակարգը
- Բժիշկը ասել է, թե ով պետք է կանաչ սոխ չուտի
- Բժիշկը թվարկել է մսի պահպանման հարցում թույլ տրվող սխալները
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թալանում ու թալանում են , խաբելով, ստով ո՞ւմ փորն է կշտանում. Քաղաքացիները՝ թանկացումների մասին