Ածուխի վրա խորոված պատրաստելը առողջության համար ռիսկեր է պարունակում
Բժշկական գիտությունների դոկտոր, «Ինվիտրո-Մոսկվա»-ի գլխավոր բժիշկ Սերգեյ Խոմյակովը ռուսներին նախազգուշացրել է խորովածի վնասի մասին, գրում է «ՌԻԱ Նովոստի» գործակալությունը։
Նրա խոսքով՝ հատկապես վտանգավոր է ածուխով խորոված պատրաստելը, որը կարող է ուռուցքների առաջացման պատճառ դառնալ։ Ըստ նրա՝ ծխի և ճարպի այրման ընթացքում կարող են քաղցկեղածին նյութեր առաջանան։
«Խորոված անելու համար նպատակահարմար է օգտագործել ոչ թե ածուխ, այլ փայտ՝ առանց բենզին պարունակող հատուկ խառնուրդների, այս կերպ հնարավոր կլինի նվազեցնել քաղցկեղածին ծխի կամ մուրի քանակը»,- նշել է մասնագետը։
Խոմյակովը հավելել է, որ խորովածի պատրաստման գործընթացում ամենակարևոր գործոնը մսի ճիշտ խորովելն է։ Նա նաև նշել է, որ միսը չի կարելի շատ տապակել, քանի որ առաջանում են թունավոր ածխաջրեր։
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թալանում ու թալանում են , խաբելով, ստով ո՞ւմ փորն է կշտանում. Քաղաքացիները՝ թանկացումների մասին