Բժիշկը հայտնել է այն պտղի մասին, որը պաշտպանում է լյարդի հիվանդություններից և շաքարախտից
Կիվին հարուստ է բջջանյութով, որը նպաստում է լյարդի ճիշտ աշխատանքին, նվազեցնում է շաքարի վնասակար ազդեցությունը մարմնի վրա և իջեցնում արյան ճնշումը: Eat This, Not That պորտալին սննդաբան Լիզա Յանգի տված հարցազրույցը ներկայացրել է «Գազետա ռու»-ն:
Ըստ նրա՝ մեկ կիվին պարունակում է բջջանյութի օրական պահանջարկի գրեթե 8%-ը, այն ոչ միայն լավացնում է մարսողությունը և ամրացնում իմունիտետը, այլև ունակ է կայունացնել արյան ճնշումը։
«Բջջանյութը կարևոր է ձեր լյարդը պաշտպանելու, արյան շաքարը իջեցնելու և նույնիսկ քաշը վերահսկելու համար: Կիվիում առկա բջջանյութն՝ այն լավ հավելում է դարձնում սրտի առողջությունը բարելավելու, մարսողությունը և փորկապությունը կանխելու համար»,-ասել Յանգը:
Կիվիի կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է նաև սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելմանը։ Պտուղը օգտակար է նաև հղիների համար, այն ֆոլաթթվի անփոխարինելի աղբյուր է։
Հարակից հրապարակումներ`
- Սննդագետ. Աղամանի արգելքին հաջորդած ծաղր ու ծանակի մեղավորը առողջապահության նախարարությունն է
- Սննդաբանը հայտնել է իդեալական նախաճաշի գաղտնիքը
- Սննդաբանը պատմել է, թե ում համար կարող է վտանգավոր լինել բանան ուտելը
- Սննդաբանն ասել է՝ ով չպետք է բանան ուտի
- Սննդաբանները թվարկել են նախաճաշի 4 վտանգավոր մթերքները
Լրահոս
Տեսանյութեր
Հայաստանի ու հայ ժողովրդի շահերը պաշտպանող իշխանություն գոյություն չունի. Բագրատ Սրբազան