Ընկույզն օգնում է նվազեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը
Ընկուզեղենի օգտագործումը նպաստում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի նվազմանը։ Այս մասին գրում է «Eat This, Not That!» պարբերականը։
Նշվում է, որ արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը կախված է ոչ միայն ածխաջրերից, այլև սննդի մեջ առկա սպիտակուցների, ճարպերի և բջջանյութի քանակից։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ընկույզը օգտագործել որպես այլ սննդի հավելում, օրինակ՝ խնձորների, որոնք արագ բարձրացնում են, իսկ հետո իջեցնում արյան մեջ շաքարի մակարդակը
Նշվում է նաև, որ այս նախուտեստները ավելի հագեցնող են և ուշ քաղց կզգաք։
Բացի այդ, ընկույզը, հատկապես նուշը, հարուստ է վիտամին E-ով և օգնում է նվազեցնել բորբոքումները: Նրանք նաև պաշտպանում են սրտանոթային համակարգը։
Հարակից հրապարակումներ`
- Դիետոլոգը զգուշացնում է, թե որ դեպքերում պետք է հրաժարվել «ֆրանսիական նախաճաշից»
- Դիետոլոգը զգուշացրել է թթու և տապակած սնունդի վտանգավորության մասին
- Դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս հրաժարվել սպիտակ բրնձից
- Սննդաբանը հայտնել է իդեալական նախաճաշի գաղտնիքը
- 5 անհարմար հարց դիետոլոգին
- Միջերկրածովյան դիետան ապացուցվել է, որ օգտակար է COVID-19-ի դեմ