Բժիշկը հայտնել է սննդատեսակների մասին, որոնք արագացնում են քաշի կորուստը
Սուկինինաթթուն, որով հարուստ է թթվեցրած կաղամբը, արագացնում է նյութափոխանակությունը և գործում է որպես բնական էներգիայի խթանիչ, որն օգնում է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից: «Լենտա ռու»-ին ասել է դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան։
Լավ կլինի, որ դիետա պահող մարդիկ հրաժարվեն չափազանց քաղցր և բարձր կալորիականությամբ մրգերից կամ բանջարեղենից։ Բանանն ու խաղողը ավելի լավ է բացառել սննդակարգից, քանի որ դրանք հարուստ են շաքարով։ Նիհարել ցանկացողները պետք է ավելի հաճախ կաղամբ ուտեն, հատկապես՝ թթվեցրածը։
«Նրա մեջ գոյություն ունի տերտրոնային թթու, որն արգելափակում է ածխաջրերի անցումը ճարպերի: Բացի այդ, թթու կաղամբում շատ սուկինինաթթու կա, իսկ սուկինինաթթուն ներգրավված է Կրեբսի ցիկլում, այսինքն՝ արագացնում է նյութափոխանակությունը»,-ասաց սննդաբանը։
Բժիշկը նաև խորհուրդ է տվել ուտել հապալաս և լոռամիրգ: Հատապտուղները մեծ քանակությամբ պոլիֆենոլներ են պարունակում, դրանք լավացնում են արյան շրջանառությունը և նյութափոխանակության գործընթացները։
Հարակից հրապարակումներ`
- Սննդագետ. Աղամանի արգելքին հաջորդած ծաղր ու ծանակի մեղավորը առողջապահության նախարարությունն է
- Սննդաբանը հայտնել է իդեալական նախաճաշի գաղտնիքը
- Սննդաբանը խոսել է դարչինի օգտակարության մասին
- Սննդաբանը պատմել է, թե ում համար կարող է վտանգավոր լինել բանան ուտելը
- Սննդաբանն ասել է՝ ով չպետք է բանան ուտի
- Սննդաբանը ասել է, որոնք են ամառային ամենաառողջարար հատապտուղները
- Սննդաբանը՝ վնասակար դիետաների մասին
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թալանում ու թալանում են , խաբելով, ստով ո՞ւմ փորն է կշտանում. Քաղաքացիները՝ թանկացումների մասին