Բժիշկը երեք ամենաօգտակար նախաճաշի մասին է խոսել
Կաթնաթթվային կաթնամթերքը, չկեղևազրկված հացն ու կաթնաշոռը կարելի է համարել լավագույն նախաճաշը: Այդ մասին «Վեչերնայա Մոսկվա»-ին ասել է սննդաբան, բժշկական գիտությունների դոկտոր Միխայիլ Գինզբուրգը։
Բժիշկը խորհուրդ է տվել օրը սկսել առողջարար մթերքներով, որոնք օրգանիզմը կապահովեն անհրաժեշտ էներգիայով և թույլ կտան պահպանել հագեցվածության զգացումը։ Նույնիսկ սուրճը կարող է լինել առողջ նախաճաշի մի մասը, սակայն անհրաժեշտ է ըմպելիքը համադրել կոշտ հացի, կաթնաշոռի կամ վարսակի փաթիլների հետ։
«Դուք կարող եք ավելացնել մի բաժակ ֆերմենտացված կաթի ըմպելիք, ռյաժենկա: Օրինակ, վերցրեք կաթնաշոռն ու ռյաժենկան, խառնեք, ավելացրեք վարսակի փաթիլներ, նորից խառնեք, մյուս ձեռքով սուրճ վերցրեք, կաթ ավելացրեք։ Կերեք առաջին խառնուրդը և խմեք երկրորդը»,-բացատրել է սննդաբանը:
Նախաճաշին ավելի լավ է հրաժարվել պանրով սենդվիչներից, այն անհարկի աղի արտադրանք է։ Դուք կարող եք նվազեցնել աղի բացասական ազդեցությունը՝ ձեր սենդվիչին ավելացնելով հազար, բանջարեղեն կամ ցանկացած կանաչի:
Հարակից հրապարակումներ`
- Բժիշկը հայտնել է սննդատեսակների մասին, որոնք արագացնում են քաշի կորուստը
- Սննդագետ. Աղամանի արգելքին հաջորդած ծաղր ու ծանակի մեղավորը առողջապահության նախարարությունն է
- Սննդաբանը հայտնել է իդեալական նախաճաշի գաղտնիքը
- Սննդաբանն ասել է՝ ով չպետք է բանան ուտի
- Սննդաբանը՝ վնասակար դիետաների մասին
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թալանում ու թալանում են , խաբելով, ստով ո՞ւմ փորն է կշտանում. Քաղաքացիները՝ թանկացումների մասին