Բանջարեղեն, ձուկ, հատապտուղներ. Ամռանը օրգանիզմի համար ամենաօգտակար մթերքները
Ամառային սեզոնին մարդու համար ամենաօգտակար մթերքներն են բանջարեղենը, ձուկը, հատապտուղները և կաթնաթթվային ընպելիքը։ Այս մասին Ura.ru-ի հետ զրույցում ասել է դիետոլոգ, Սամարայի դիետոլոգիայի և դիետիկ թերապիայի գիտահետազոտական ինստիտուտի տնօրեն, բժշկական գիտությունների դոկտոր Միխայիլ Գինզբուրգը։
«Բանջարեղենը, ձուկը, հատապտուղները օգտակար են տարվա ցանկացած եղանակի ժամանակ, ինչպես նաև ֆերմենտացված կաթնային ըմպելիքները: Ամառը եզակի է նրանով, որ մեզ մոտ նվազում է սննդի պահանջարկը։ Կա այնպիսի մեխանիզմ, երբ ուտելուց հետո մարմնի ջերմաստիճանը պետք է բարձրանա։ Սա սնվելը դադարեցնելու ազդանշաններից մեկն է»,- բացատրել է նա։
Գինզբուրգը հավելել է, որ ամառը կարելի է օգտագործել նիհարելու համար։ «Շոգ է, ջերմաստիճանը միշտ բարձր է, ուստի մենք հիմնականում թեթև սնունդ ենք ուտում, քիչ ենք ուտում»,- նշել է նա։
Դիետոլոգը նիհարողներին խորհուրդ է տվել նախապատվությունը տալ մրգերին, բանջարեղենին, կաթնաթթվային ըմպելիքներին, ինչպես նաև վարսակի փաթիլներին և հատապտուղներին։
Հարակից հրապարակումներ`
- Ինչպես նիհարել առանց դիետաների
- Բժիշկը երեք ամենաօգտակար նախաճաշի մասին է խոսել
- Դիետոլոգը նշել է նիհարելու երեք գլխավոր սխալները
- Հայտնել են կիտրոնով ջրի երկու օգտակար հատկության մասին
- Բժիշկը հայտնել է սննդատեսակների մասին, որոնք արագացնում են քաշի կորուստը
- Դիետոլոգները նշել են որովայնի ճարպից ազատվելու ուղիները
- Դիետոլոգը զգուշացնում է, թե որ դեպքերում պետք է հրաժարվել «ֆրանսիական նախաճաշից»
- Որոնք են ստամոքսի համար օգտակար մթերքները
- Դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս հրաժարվել սպիտակ բրնձից
- Սննդաբանը հայտնել է իդեալական նախաճաշի գաղտնիքը