Հասարակություն 16:09 15/06/2022 Հայաստան

ԳԱՌունը մտադիր է դուրս գալ Հայաստանի սահմաններից

#ԳԱՌուն փառատոնի կազմակերպիչ, Margaryan Business Group-ի հիմնադիր, ռեստորատոր Կարեն Մարգարյանն ամփոփել է փառատոնի արդյունքները, պատասխանել հետագա անելիքների մասին հարցերին։


 

Հարց-Փառատոնն անցկացվում է 4-րդ տարին անընդմեջ։ Ի՞նչ միտումներ և ավանդույթներ են ձևավորվել:

Պատասխան-Հիմնական ու առանցքային հատկանիշը գառան միսն է՝ մոնոարտադրանք, որը պետք է հիմք ծառայի հեղինակային ճաշացանկի համար։ Ինչպես միշտ, ժամանակը չէր հերիքում, քանի որ խոհարարները սիրում են փոփոխություններ կատարել վերջին րոպեին: Եվ իհարկե, մթնոլորտի մասին կնշեմ. մենք միշտ կենտրոնանում ենք խմբային կերակուրների վրա. դա տրամադրություն է հաղորդում համային նոր փորձառությանը:

Հարց-Ինչպե՞ս են ընտրում մասնակիցներին, ի՞նչ չափանիշներ են նախատեսված ռեստորանների համար։

Պատասխան- Առաջին երեք տարիներին փառատոնը մեր ռեստորանային խմբի փակ սեզոնային միջոցառում էր։ Մենք փորձարկում էինք ուտեստները, ուսումնասիրում այցելուների պահանջարկը, ազգային խոհանոցի, ինչպես նաև՝ դրա նոր մեկնաբանության հանդեպ հետաքրքրությունը։ Հենց հասկացանք, որ գառան մսով ուտեստները սիրելի են դառնում, որոշեցինք ընդլայնել թե՛ մասնակիցների քանակը, թե՛ միջոցառման աշխարհագրությունը։
Մասնակցության հիմնական պայմանը ժամկետների պահպանումն է, նոր ուտեստների ներառումը և հյուրերին միջոցառման մասին  հնարավորին չափ հետաքրքիր ու վառ կերպով տեղեկացնելն է։ Չեմ կարող ասել, թե բոլոր մասնակիցները հավասարապես ակտիվ էին, բայց անկեղծորեն շնորհակալ եմ նրանց՝ ոլորտի զարգացման գործում ցուցաբերած հետաքրքրության և ներդրման համար։ Կոլեկտիվ աշխատանքը միշտ բազմաշերտ գործընթաց է, մենք որոշակի եզրակացություններ ենք արել և հաջորդ տարվա համար հաշվի ենք առնելու այդ բոլոր առանձնահատկությունները։

Հարց- Փառատոնի գործընկերն էր Meyron Wine գինու ապրանքանիշը։ Ո՞րն է գործընկերոջ հիմնական դերը:

Պատասխան- Գործընկերությունը երկկողմ հարաբերությունների է բերում։ Մենք նոր ապրանքանիշերին հնարավորություն ենք տալիս ավելի ճանաչելի դառնալ տարբեր ռեստորանային հարթակներում, իսկ գինին ճաշատեսակների մեծ տեսականու հետ յուրօրինակ թեստավորման հնարավորություն է ստանում մեծ թվով այցելուների կողմից: Եթե Ձեզ դուր է գալիս որպես հաճոյախոսություն ներկայացված գինին, ապա անպայման կպատվիրեք այն և կավելացնեք ռեստորանի գինու ցանկում։ Ելնելով 2022 թվականի արդյունքներից՝ կարող եմ նշել, որ գինու այս բրենդը հայտնվել է նոր, այդ թվում՝ մարզային հարթակներում։

Հարց-Ինչպե՞ս են ընտրվում ճաշացանկի ուտեստները։ Ինչպե՞ս դառնալ փառատոնի ֆավորիտը:

Պատասխան- Չեմ կարող պատասխանել բոլոր մասնակիցների փոխարեն, բայց մեր ռեստորաններում մենք ուշադրություն ենք դարձնում մի քանի չափանիշների։ Նախ ճաշատեսակը պետք է լինի հիշվող, որոշակի ինքնատիպություն ունենա և՛ տեղի բնակչի, և՛ զբոսաշրջիկի համար. թող լինեն մարինադներ, համեմունքներ, ոչ ստանդարտ խավարտ կամ նույնիսկ գառան մսի մի կտոր: Իհարկե, ցանկացած փառատոն շոու է, և ճաշատեսակի ներկայացումը մեծ նշանակություն ունի։ Անհետաքրքիր ուտեստներն անմիջապես դուրս են մղվում, առանց հուշման դուք նույնիսկ չեք հիշի դրանց մասին: Պետք է լինի մի պատմություն, առասպել, այն առանցքային լեգենդը, որը կնպաստի ձևավորել Հայաստանի ընկալման և համային բազմազանության ձևավորմանը: Այսպիսով, փառատոնին մշտապես ներգրավված են ոչ միայն շեֆ խոհարարները, այլ նաև մարքեթինգը։ Ճաշատեսակի «փաթեթավորումը» և հասանելիությունն օգնում են միջոցառումն ավելի  հանրաճանաչ լինել:

Հարց-Կա՞ն ճաշատեսակներ և մասնակիցներ, որոնք այս տարի ձեզ զարմացրել են։

Պատասխան- Անկեղծ ասած, ես շատ տպավորված եմ մասնակիցների բազմազանությամբ, նրանց տարբերվող փիլիսոփայությամբ ու փորձարարության հանդեպ հակումներով։ Անդրանիկ Գրիգորյանի մոտեցումը The Club-ին դեպի տեղական բաղադրիչների հանդեպ նոր վերաբերմունք է ձևավորել, դրա շնորհիվ  բույսերի, համեմունքների օրիգինալ համադրությունների, ոչ ստանդարտ մատուցման, մարզերի նկատմամբ հետաքրքրության աճ կա։ Համոզված եմ, որ շատերն են գնահատել ռեստորանի՝ արդեն 2 տասնամյակ շարունակվող ներդրումը մեր ոլորտի համար։
Ես հատուկ վերաբերմունք ունեմ Վարդայի հանդեպ։ Հյուրընկալության ոլորտում կանայք քիչ են, ինձ դուր են գալիս նրա ոգևորությունն ու անվախությունը։ Նա հիանալի կերպով իրար է խառնում հայկական խոհանոցը, արևելյան մոտիվները, եվրոպական սոուսները և չի մոռանում, որ մատուցումն ու վիզուալիզացիան կարևոր, բնավ ոչ վերջին դերն են խաղում։

Հարց-Անասնաբույծների կողմից հետաքրքրության աճ նկատու՞մ եք։

Պատասխան- Հայկական և կովկասյան խոհանոցների ազգային ռեստորանները ճաշացանկում ունեն գառան մսով ուտեստների մեծ տեսականի, սակայն դրանք միշտ չէ, որ պահանջարկ են վայելում այցելուների շրջանում: Պատճառը հումքի որակն է։ Գառան միսը հատուկ ուշադրություն է պահանջում՝ կենդանիների սննդակարգից մինչև պրոֆեսիոնալ մորթը:
Ես կցանկանայի նշել երկու միտում։ Ռեստորաններն սկսեցին ավելի շատ փորձեր կատարել, իսկ արտադրողները սկսեցին մտածել նոր տեխնոլոգիական արտադրության մասին: Արդեն կան մի քանի մատակարարներ, որոնք նախատեսում են շուկա դուրս գալ 2023 թվականին։ Կարծում եմ, որ դրանում կա նաև մեր փառատոնի ներդրումը։

Հարց-Ձեր կարծիքով, ինչո՞ւ Հայաստանի ռեստորանային ոլորտում այդքան շատ փառատոններ չկան, որոնք կանցկացվեին միջազգային մակարդակով։

Պատասխան-Հիմնական պատճառը ծուլությունն է։ Սեզոնային ճաշացանկով աշխատելը, նոր դիրքեր մշակելը, չհաջողվածը հանել և բացառելը տքնաջան աշխատանք է։ Ռեստորանների սեփականատերերի մեծամասնության համար այս ոլորտը հիմնականում բիզնես է և միայն դրանից հետո՝ ստեղծագործություն: Մենք պարտավոր ենք ներկայացնել Հայաստանը, կրթել ոչ միայն խոհարարին, այլ նաև սովորեցնել հանդիսատեսին պահանջել նոր փորձառություն, նոր ճաշացանկ և փոփոխություններ։ Փառատոնը հիանալի հնարավորություն է հայեցակարգ, գաղափար փորձարկելու, արձագանքները տեսնելու և ճաշատեսակի ճակատագիրը որոշելու համար։ Մեր ռեստորատորները պետք է սկսեն սխալվել, փորձարկել, մրցել իրենց հետ, միայն այսպես կզարգանա ոլորտը։

Հարց-Ինչպե՞ս եք ինքներդ վերաբերվում ձեր աշխատանքի մեջ փոփոխություններին ու սխալներին:

Պատասխան-Ես անում եմ: Ես չեմ վախենում մեկնարկի գիշերը չեղարկել ճաշացանկը, ռեստորանի աշխատանքը կանգնեցնել կամ նույնիսկ դադարեցնել։ Եթե ինչ-որ բան չի ստացվում 100%-ով, ապա դադար տալը և ռազմավարությունը վերանայելը լավագույն լուծումն է: Անհնար է միշտ լինել առաջինը և վազել առաջնագծում։ Համոզված եմ, որ համաճարակը շատերին ցույց է տվել, որ կայունություն գոյություն չունի։ Պետք է հարմարվել, զարգանալ, չվախենալ ռիսկի դիմելուց և շարժուն լինել։ Որոշումների կայացման արագությունն է թրենդ: Սխալը յուրահատուկ քիմիական գործընթաց է ձեր և այցելուի միջև։ Դրա ընկալման անկեղծությունը թույլ է տալիս նոր վստահություն ձեռք բերել: Մենք բոլորս փոխվում ենք, աճում, մեր ռեստորաններն ու հաճախորդները աճում են մեզ հետ, այնպես որ չկա ոչ մի կախարդական ուտեստ, որը կարող է տպավորել 10 տարի շարունակ: Դուք պետք է կլանեք փոփոխությունները, մարսեք դրանք և ստեղծեք ձեր տեսլականը։ Այսօր պետք չէ վախենալ այն բանից, որ ձեզ սխալ կհասկանան։

Հարց-Ինչպե՞ս են ռեստորաններն օգնում կամ խանգարում ազգային հայկական բրենդի կայացմանը։

Պատասխան-Լավ, սկսենք նրանից, որ Հայաստանի ընկալումը տարբեր է տեղի բնակչի և զբոսաշրջիկի համար։ Այն չի կարող նույնական լինել: Մենք հազվադեպ ենք կրթում տեղի հանրությանը, հազվադեպ ենք փորձարկումներ անում կամ սահմաններն ընդլայնում։ Շատ երկար ժամանակ ես դիտարկում էի տարբեր ռեստորաններում նմանատիպ, կրկնվող ճաշացանկերը։ Ըստ էության, հենց դա ինձ տարավ դեպի այս ոլորտը 10 տարի առաջ։ Ես սիրում եմ խուլիգանություն անել: Ինձ համար ճիշտ ուտեստը կամ ճիշտ խոհանոցը ստեղծվում է միշտ պահի ուժի շնորհիվ: Ուրախ եմ, որ շուկայում որոշակի տրանսֆորմացիա կա, և մասնակիցները փորձում են մրցակցել գաղափարներով, այլ ոչ միայն ինտերիերով։
Ինչ վերաբերում է զբոսաշրջիկին, ապա մենք չենք ձևավորում երկրի համային ընկալումը։ Դեռևս դրանք մասնավոր պատմություններ են և որոշակի մարդիկ, պետական մակարդակով դեռ չի որոշվել, թե ինչպես և ինչով ենք ուզում մեզ հիշելի ներկայացնել։

Հարց-Ի՞նչ ծրագրեր ունեք 2023 թվականի համար #ԳԱՌուն-ին ընդառաջ և ինչպե՞ս եք պատրաստվում տպավորել փառատոնի հոբելյանական տարում:

Պատասխան-Փառատոնը հայկական բաղադրամասը՝ գառան միսը տարբեր ձևերով ճանաչելի դարձնելու հարթակ է դառնալու։ Անպայման կընդլայնենք փառատոնի աշխարհագրությունը և, թերևս, նույնիսկ դուրս կգանք Հայաստանի սահմաններից՝ պահպանելով հիմնական հայեցակարգը։ Հաշվի առնելով, որ մենք անընդհատ բարձրորակ բովանդակություն ենք ձեռք բերում, մեր կայքը և սոցիալական ցանցերը կդառնան անհրաժեշտություն, ճիշտ հաղորդակցման համար մենք պետք է դրանք բովանդակությամբ լցնենք:



Աղբյուր` Panorama.am
Share |
Տեքստում սխալ կամ վրիպակ նկատելու դեպքում, ուղարկեք խմբագրին հաղորդագրություն` նշելով տվյալ սխալը, այնուհետև սեղմելով Ctrl-Enter:

Լրահոս

23:40
Նեթանյահուն պաշտոնանկ է արել պաշտպանության նախարարին
Իսրայելի վարչապետ Բենիամին Նեթանյահուն հայտարարել է, որ պաշտոնանկ է արել պաշտպանության նախարար Յոավ Գալանտին։ «Այսօր ես որոշեցի...
Աղբյուր` Panorama.am
22:47
ՔՊ-ն որոշել է, թե ովքեր պետք է լինեն ՀԾԿՀ նախագահ և ԲԴԽ անդամ
ՔՊ-ն ֆեյսբուքի իր էջի միջոցով հայտնում է. ««Քաղաքացիական պայմանագիր» կուսակցության Վարչությունը որոշեց՝ Կառավարությանն...
Աղբյուր` Panorama.am
22:14
Կաթողիկոսն ընդունել է Ալֆորվիլ քաղաքի քաղաքային իշխանության և տեղի եկեղեցու ծխական խորհրդի անդամներին
Մայր Աթոռից հայտնում են, որ Ամենայն Հայոց Կաթողիկոսն ընդունել է Ալֆորվիլ քաղաքի քաղաքային իշխանության  և  Սուրբ Պողոս Սուրբ Պետրոս...
Աղբյուր` Panorama.am
22:03
Շուտով Նիկոլի ագիտպրոպում՝ Բագրատ Սրբազանն այսօր քայլել է Ռոբերտ Քոչարյանի կառուցած Հյուսիսային պողոտայով. Վահե Սարգսյան
Վահե Սարգսյանը ֆեյսբուքի իր էջում գրում է. «Շուտով Նիկոլի ագիտպրոպում՝ - Բագրատ Սրբազանն այսօր քայլել է Ռոբերտ Քոչարյանի կառուցած...
Աղբյուր` Panorama.am
21:40
Գուրգեն Արսենյանի հետ Մոսկվայում կպահպանենք, այսպես ասած, կառուցողական հարաբերություններ. ՌԴ-ում Ադրբեջանի դեսպան
Ռուսաստանում Ադրբեջանի դեսպան Ռահման Մուստաֆաևը շնորհակալություն է հայտնել Ռուսաստանի նախագահ Վլադիմիր Պուտինին՝ Բաքվի և Երևանի միջև խաղաղ...
Աղբյուր` Panorama.am
21:22
Դատելով կապիտուլյանտների վարած «քաղաքականությունից»՝ Հայաստանի առջև ծառացած է լինելու անվտանգության հարցը. Արտակ Զաքարյան
ՀՀԿ ԳՄ անդամ Արտակ Զաքարյանը գրում է. «Եթե հավատանք GALLUP International Association-ի հայաստանյան ներկայացուցչության, այսօր...
Աղբյուր` Panorama.am
20:40
Լարսը փակ է բեռնատարների համար
Փրկարար ծառայությունը տեղեկացնում է, որ ՀՀ տարածքում ավտոճանապարհներն անցանելի են։ «Վրաստանի ՆԳՆ ԱԻ դեպարտամենտից և ՌԴ ԱԻՆ Հյուսիսային...
Աղբյուր` Panorama.am
20:23
Հայաստանում ապրելն ավելի թանկ է, քան եվրոպական շատ քաղաքներում, ինչո՞ւ բունտեր տեղի չեն ունենում․ Օհանյան
«Հրապարակ» օրաթերթի խմբագիր Արմինե Օհանյանը գրում է․ «Ինչո՞ւ մեզանում սոցիալական բունտեր տեղի չեն ունենում: Չէ՞ որ...
Աղբյուր` Panorama.am
20:11
Աշտարակ-Ապարան ավտոճանապարհին տեղի ունեցած վթարի հետևանքով կան տուժածներ
Նոյեմբերի 5-ին, ժամը 17:05-ին Արագածոտնի մարզային փրկարարական վարչության ճգնաժամային կառավարման կենտրոն տեղեկություն է ստացվել, որ...
Աղբյուր` Panorama.am
19:59
ՀԺՄ-ն ՔՊ-ին հորդորում է քննության առարկա դարձնել Ալեն Սիմոնյանի պահվածքը
Հայաստանի Ժուռնալիստների միությունը հայտարարություն է տարածել,  որում ասվում է․ «Հոկտեմբերի 31-ին հերթական միջադեպն է գրանցվել...
Աղբյուր` Panorama.am
19:41
Ադրբեջանի հորինած պահանջների զավեշտալի օրինակ
«Գեղարդ» հիմնադրամը գրում է․ Ադրբեջանի կողմից Հայաստանի Հանրապետության տարածքների նկատմամբ տևական պահանջներն, ինչպես նաև դրանց...
Աղբյուր` Panorama.am
19:29
ՌԴ-ում Հայաստանի դեսպանն իր հավատարմագրերն է հանձնել ՌԴ նախագահ Վլադիմիր Պուտինին
Նոյեմբերի 5-ին Ռուսաստանի Դաշնությունում Հայաստանի Հանրապետության դեսպան Գուրգեն Արսենյանը Կրեմլում տեղի ունեցած հանդիսավոր արարողության...
Աղբյուր` Panorama.am
19:18
Ռուսաստանը Երևանին և Բաքվին չի մղում «չհասունացած խաղաղության». Լավրով
Ռուսական կողմը, ի տարբերություն արևմտյան կեղծ միջնորդների, Երևանին և Բաքվին չի դրդում հապճեպ հաշտության պայմանագիր կնքել: Այս մասին ՌԻԱ...
Աղբյուր` Panorama.am
19:01
Կոտայքի մարզի բնակիչը կալանավորվել է՝ թմրամիջոցների ապօրինի շրջանառության մեղադրանքով
Թմրամիջոցների ապօրինի շրջանառության դեմ քրեաիրավական պայքարը լայն թափով շարունակվում է։ Այս մասին հայտնում է ՀՀ քննչական կոմիտեն։ «ՀՀ...
Աղբյուր` Panorama.am
18:45
ՀՀ-ն ստացել է խաղաղության պայմանագրի նախագծի վերաբերյալ ադրբեջանական կողմի պատասխան առաջարկները
Նոյեմբերի 5-ին Հայաստանը ստացել է խաղաղության պայմանագրի նախագծի վերաբերյալ ադրբեջանական կողմի պատասխան առաջարկները (նախագծի 11-րդ...
Աղբյուր` Panorama.am
18:33
Ինչպե՞ս հանձնվեց Արցախը․ Զոհրաբյան
«Ժողովրդավարություն և անվտանգություն» հասարակական կազմակերպության ղեկավար, քաղաքական գործիչ Նաիրա Զոհրաբյանը գրում է․...
Աղբյուր` Panorama.am
18:20
Սարքե՛ք Երևանի մայթերը, փող կա, չէ՞․ Պիպոյան
Երգչուհի Լիլիթ Պիպոյանը գրում է․ «Երևանի քաղաքապետարան, սարքեք Երևանի մայթերը, հատկապես կենտրոնի: Սալիկները վատ վիճակում են,...
Աղբյուր` Panorama.am
18:08
Իսրայելը մեղադրել է Թուրքիային ՄԱԿ-ին ուղարկված նամակի համար
ՄԱԿ-ում Իսրայելի մշտական ​​ներկայացուցիչը խիստ է արձագանքել Թուրքիայի կողմից ՄԱԿ-ին ներկայացված և 52 երկրների կողմից ստորագրված նամակին, որով...
Աղբյուր` Panorama.am
17:59
Հոբելյանական գիտաժողով՝ նվիրված Պարույր Սևակի ծննդյան 100-ամյակին
Գիտությունների ազգային ակադեմիայում մեկնարկել է Պարույր Սևակի ծննդյան 100-ամյակին նվիրված հոբելյանական գիտաժողովը։ Միջոցառմանը ներկա են եղել նաև...
Աղբյուր` Panorama.am
17:51
Լազարևը ներողություն է խնդրել «Ну ка все вместе» շոուում հանուն Արփի Աբգարյանի սկանդալի համար
Երգիչ Սերգեյ Լազարևը բացատրել է  «Ну ка все вместе» նախագծի հատուկ թողարկման ժամանակ իր սկանդալային արարքի պատճառը։ Նա իր...
Աղբյուր` Panorama.am
17:45
ԲԴԽ-ն արդեն անթաքույց միջամտություն է իրականացնում յուրաքանչյուր գործով. Զարուհի Նախշքարյան
«Այս որոշումը մի խայտառակ բան է, որը ևս մեկ անգամ ամրագրում է հասարակության մեջ տեղ գտած կարծիքը, որ Բարձրագույն Դատական խորհրդի հիմնական...
Աղբյուր` Panorama.am
17:35
Հավատի մասին չի խոսքը, ադրբեջանցիները պետք է հետ գնան. Սյունիքի մարզպետ
«Ճիշտ կլինի, որ սահմանազատման գործընթացն ամբողջ պարագծով ավարտվի, ամբողջ երկայնքով լինի։ Մի քանի տարիներին լինի, բայց լինի»,- ԱԺ-ում...
Աղբյուր` Panorama.am
17:27
Գերագույն հոգևոր խորհրդի ժողովում կքննարկվեն նաև արցախահայությանը, Արցախի մշակութային ժառանգությանը վերաբերող հարցեր
Այսօր Մայր Աթոռ Սուրբ Էջմիածնում, Ն.Ս.Օ.Տ.Տ. Գարեգին Երկրորդ Ծայրագույն Պատրիարք և Ամենայն Հայոց Կաթողիկոսի նախագահությամբ, սկսվեց Գերագույն...
Աղբյուր` Panorama.am
17:04
Նախաքննությամբ ձեռնարկված միջոցառումների արդյունքում 900.000.000 ՀՀ դրամ է վերադարձվել պետությանը
Քննչական կոմիտեի տնտեսական հանցագործությունների և մաքսանենգությունների քննության գլխավոր վարչությունում ՀՀ քրեական օրենսգրքի 285-րդ հոդվածի 2-րդ...
Աղբյուր` Panorama.am
16:58
Ես ամուսնալուծված եմ, չունեմ կին. Շրջակա միջավայրի նախարար
«Ես ամուսնալուծված եմ, չունեմ կին, որ հիմա բարձր տեխնոլոգիական արդյունաբերության նախարարությունում է աշխատում»,-  ԱԺ-ում...
Աղբյուր` Panorama.am
16:32
Պուտին. ՌԴ-ն կշարունակի անել ամեն ինչ հայ-ադրբեջանական հարաբերությունների կարգավորման համար
«Մենք արել և անում ենք ամեն ինչ հայ-ադրբեջանական հարաբերությունները կարգավորելու համար»,- հայտարարել է  ՌԴ նախագահ Վլադիմիր...
Աղբյուր` Panorama.am
16:14
Էս անճար ժողվուրդն է տրանսպորտից օգտվում, իշխանությունն էլ թոկը գցել է վզից ու ձգում է. Քաղաքացիները՝ ուղեվարձի նոր կարգի վերաբերյալ
Panoarama.am-ը քաղաքացիներից հետաքրքրվեց, թե ինչպես են վերաբերվում տրանսպորտի ուղեվարձի վճարման նոր համակարգի ներդրմանը և արդյո՞ք գոհ են...
Աղբյուր` Panorama.am
16:14
«Ջաղաց» հանգստի կենտրոնում երկու խմած կանայք ծեծկռտուքի են մասնակցել. Նրանց մասով նյութերն ուղարկվել են դատարան
Այս տարվա հուլիսի 18-ին՝ ժամը 22:25-ին, ահազանգ էր ստացվել Կապան քաղաքի «Ջաղաց» հանգստի կենտրոնում երեք անձի դանակահարելու...
Աղբյուր` Panorama.am
15:59
Սունդուկյանի թատրոնի տնօրենն ինքնիրավչություն է կատարում, հաղորդում ենք ներկայացրել. «Գոյ» թատրոնի կառավարման խորհրդի նախագահ
«Գոյ» թատրոնի դերասանական ու ստեղծագործական կազմը հաղորդում է ներկայացրել ոստիկանություն։ «Հաղորդումն այն մասին է, որ...
Աղբյուր` Panorama.am
15:47
Ոնց որ Ջոկեր լինես, Մերի. Անդրանիկ Հարությունյանը նմանակում է Փաշինյանին
Դերասան Անդրանիկ Հարությունյանը նմանակել է Նիկոլ Փաշինյանին։ Տիկտոկում նա կարճ տեսանյութ է հրապարակել, որտեղ մեքենա է քշում, կողքին Ջոկերի...
Աղբյուր` Panorama.am

Տեսանյութեր

Ուղեվարձերի գումարի ավելացման վերաբերյալ քաղաքապետարանի հրապարակած թվերը ծիծաղելի են ու ամոթալի. Բաբկեն Պիպոյան
17:51 05/11/2024

Ուղեվարձերի գումարի ավելացման վերաբերյալ քաղաքապետարանի հրապարակած թվերը ծիծաղելի են ու ամոթալի. Բաբկեն Պիպոյան

Հետևեք մեզ և ծանոթացեք թարմ լուրերին!

Ամենից շատ կարդացված նյութեր

{"core.blocks.header.spell_message1":"\u0546\u0577\u057e\u0561\u056e \u057d\u056d\u0561\u056c\u0568` ","core.blocks.header.spell_message2":"\u0548\u0582\u0572\u0561\u0580\u056f\u0565\u055e\u056c \u0570\u0561\u0572\u0578\u0580\u0564\u0561\u0563\u0580\u0578\u0582\u0569\u0575\u0578\u0582\u0576 \u057d\u056d\u0561\u056c\u056b \u0574\u0561\u057d\u056b\u0576:"}