Հայտնել են շաքարի փոխարինիչների վտանգների մասին
Շաքարի փոխարինիչների մեծ քանակությամբ օգտագործումը կհանգեցնի առողջական լուրջ խնդիրների։ Այս մասին radiokp.ru-ին հայտնել է սննդաբան Յոլանտա Լանգաուերը։
«Շատերը չեն հասկանում, որ շաքարի փոխարինիչները, այդ թվում՝ ֆրուկտոզան, որը շատ հաճախ ավելացվում է դիաբետիկների համար նախատեսված արտադրանքի մեջ, ուղղակի մեծ բարդություններ են առաջացնում, ինչպես ճարպային հեպատոզը (մարմնում ճարպային նյութափոխանակության խախտում): Եթե քաղցրավենիք եք ուզում, ապա ավելի լավ է թողեք, որ դա լինի բնական, բայց սահմանափակ քանակությամբ»,-զգուշացրել է մասնագետը։
Ինչպես հավելել է սննդաբանը, կան բնական քաղցրացուցիչներ, բայց, այնուամենայնիվ, դրանք չպետք է ավելացվեն սննդի մեջ մեծ քանակությամբ: Մասնագետի խոսքով՝ խորհուրդ է տրվում «բեռնաթափել» ընկալիչները քաղցր համի հանդեպ։
Հարակից հրապարակումներ`
- Բժիշկը խոսել է ամռանը գիրանալու հիմնական պատճառների մասին
- Բժիշկը մաշկային հիվանդություններ է թվարկել, որոնցով հնարավոր է վարակվել ծովում, գետում կամ լողավազանում
- Ուռուցքաբանության ազգային կենտրոնի բժշկական անձնակազմը 450մլ արյուն է հանձնել
- Բժիշկը հայտնել է մրգի մասին, որը պաշտպանում է օրգանիզմը քաղցկեղից
- Բժիշկը երեք ամենաօգտակար նախաճաշի մասին է խոսել
- Բժիշկը ցրել է շաքարախտի մասին հիմնական առասպելը
- Բժիշկը հայտնել է սննդատեսակների մասին, որոնք արագացնում են քաշի կորուստը
- Բժիշկ-թերապևտը նշել է, թե օրական որքան հեղուկ է հարկավոր մարդու օրգանիզմին
Լրահոս
Տեսանյութեր
Առնվազն երկու կողմ կա, ովքեր չէին ցանկանա, որ ԵԱՏՄ նիստը Հայաստանում անցկացվեր. Արթուր Խաչատրյան