Շեֆ-խոհարար Լյուբիմովան հորդորել է խորովածը չմարինացնել մայոնեզի և կետչուպի մեջ
Կետչուպով մայոնեզի մեջ մարինացված խորովածը կստացվի չափազանց յուղոտ, իսկ միսն ինքնին խաշածի տեսք կընդունի։ Բացի այդ, նման մարինադի մեջ խորովածը կստացվի շատ յուղոտ և բարձր կալորիականությամբ: Այս մասին «Գազետա ռու»-ին պատմել է Williams Et Oliver-ի խոհանոցի համար ճիշտ իրերի ցանցի բրենդ-խոհարար Նադեժդա Լյուբիմովան։
Կետչուպի և մայոնեզի խառնուրդում, ըստ խոհարարի, վատ բան չկա, եթե այն որպես սոուս օգտագործեք շաուրմայի կամ կարտոֆիլի ֆրիի հետ, բայց խորովածի համար միսը չպետք է մարինացնեք դրա մեջ։
«Մայոնեզն իսկապես փափկացնում է միսը, պատահական չէ, որ հայտնվել է ֆրանսիական մսի բաղադրատոմսը, քանի որ այն ունի բարձր յուղայնություն, ինչը բոլորովին ավելորդ է խորոված պատրաստելիս, հատկապես խոզի միսը, քանի որ խոզի միսն արդեն բավականին յուղոտ է և բարձր կալորիականությամբ»,-ասել է նա:
Ինչ վերաբերում է կետչուպին, ապա, ըստ Լյուբիմովայի, այն փափկացնում է միսը լոլիկի քացախի ու թթվայնության շնորհիվ։
«Հետևաբար, միաժամանակ օգտագործելով և կետչուպը, և մայոնեզը, մենք դատապարտվում ենք չափազանց փափուկ միս ստանալ: Դա խաշած համ կունենա, որն ամենևին էլ այն չի լինի, ինչ մենք ակնկալում ենք խորոված մսից»,-բացատրեց խոհարարը։
Նա հավելել է, որ խորովածն արդեն բավականին բարձր կալորիականությամբ մթերք է, ուստի այն չպետք է ծանրաբեռնել ճարպային մայոնեզի և կետչուպի մարինադով։
Հարակից հրապարակումներ`
- Ածուխի վրա խորոված պատրաստելը առողջության համար ռիսկեր է պարունակում
- Թուրքերը խորոված են անում Ուրֆայի հայկական եկեղեցում