Բժիշկները զգուշացրել են հատապտուղների չափից շատ ուտելու վտանգի մասին
Հատապտուղների չարաշահումը կարող է ազդել կազմվածքի վրա: Այս մասին URA.ru-ին հայտնել է Յամալի հանրային առողջության և բժշկական կանխարգելման կենտրոնի գլխավոր բժշկի տեղակալ Նատալյա Պոլովոդովան։
Մասնագետի խոսքով՝ հատապտուղների մեջ պարունակվող ֆրուկտոզան նպաստում է օրգանիզմում էներգիայի կուտակմանը, ինչը նպաստում է քաշի ավելացմանը։
«Ֆրուկտոզա ընդունելուց կարճ ժամանակ անց մենք նորից քաղց ենք զգում: Պետք է նորից էներգիա կուտակենք։ Անկասկած, հատապտուղներն ու մրգերը մեր ընկերներն են, որպեսզի դա այդպես մնա, մենք պետք է սահմանափակենք դրա ընդունումը», - նշել է Պոլովոդովան:
Ինչպես հավելել է բժիշկը, բավական է օրական ընդամենը մի բուռ հատապտուղ օգտագործել։ Բացի այդ, չի կարելի մրգեր ուտել դատարկ ստամոքսին, որպեսզի օրգանիզմում գլյուկոզայի մակարդակը չնվազի։ Պոլովոդովայի խոսքով՝ հատապտուղներն ավելի լավ է ուտել հիմնական ճաշի ժամանակ։