Բժիշկը ասել է, թե ով չպետք է սեխ ուտի
Սեխի մեջ շաքարի մեծ քանակության պատճառով ավելի լավ է հրաժարվել այն օգտագործել այն մարդկանց համար, ովքեր ավելորդ քաշ և նյութափոխանակության խանգարումներ ունեն: «Մոսկվա 24»-ին ասել է սննդաբան Անժելիկա Դյուվալը։
Ըստ բժշկի՝ սեխը բավականին դժվարամարս մթերք է, ավելի լավ է այն օգտագործել այլ մթերքներից առանձին, ճաշից կամ ընթրիքից հետո չարժե սեխը որպես դեսերտ առաջարկել:
«Սեխի մեջ, ինչպես ձմերուկում, մեծ քանակությամբ ֆրուկտոզա պարունակող հյութ կա։ Սա բավականին կբարձրացնի ձեր արյան շաքարը: Իսկ պեպտիկ խոցի սրման դեպքում դիետա է անհրաժեշտ։ Այս ընթացքում սննդակարգից պետք է բացառել շատ մթերքներ, այդ թվում՝ սեխը»,-զգուշացրել է մասնագետը։
Դիետոլոգը նաև հորդորել է սեխ ուտելիս մաքուր ջուր խմել և օրական 400 գրամից ավելի չուտել։
Հարակից հրապարակումներ`
- Բժիշկը բացատրել է՝ ինչպես կարելի է քնել օդորակիչը միացրած և չհիվանդանալ
- Բժիշկը զգուշացրել է լողավազանում լողալու վտանգների մասին
- Բժիշկները զգուշացրել են հատապտուղների չափից շատ ուտելու վտանգի մասին
- Բժիշկը խոսել է ամռանը գիրանալու հիմնական պատճառների մասին
- Բժիշկը մաշկային հիվանդություններ է թվարկել, որոնցով հնարավոր է վարակվել ծովում, գետում կամ լողավազանում
- Բժիշկը հայտնել է մրգի մասին, որը պաշտպանում է օրգանիզմը քաղցկեղից
- Բժիշկը ցրել է շաքարախտի մասին հիմնական առասպելը
- Բժիշկը հայտնել է սննդատեսակների մասին, որոնք արագացնում են քաշի կորուստը
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թալանում ու թալանում են , խաբելով, ստով ո՞ւմ փորն է կշտանում. Քաղաքացիները՝ թանկացումների մասին