Հակաբիոտիկների վրա աճեցված միսը վտանգավոր է. Պրոֆեսոր Յակովլև
Ի.Մ. Սեչենովի անվան Մոսկվայի առաջին պետական բժշկական համալսարանի հիվանդանոցային թերապիայի ամբիոնի պրոֆեսոր Սերգեյ Յակովլևն ասել, որ գյուղատնտեսական արդյունաբերության մեջ հակաբիոտիկների օգտագործումը ձկների, կենդանիների և թռչունների աճեցման ժամանակ կարող է հանգեցնել այդ դեղամիջոցների նկատմամբ մանրէների կայունության: Այս մասին հայտնում է URA.RU-ն։
Նա ընդգծել է, որ այս իրավիճակն այնքան տարածված է, որ ամբողջ մոլորակի վրա հակաբիոտիկների միայն 10%-ն է գնում բժշկության մեջ, 85%-ը՝ գյուղատնտեսական արդյունաբերության:
«Սա շատ մեծ խնդիր է, քանի որ հակաբիոտիկները կարող են ներթափանցել մսի մեջ, և սա հսկայական ներդրում է հակաբիոտիկների նկատմամբ մանրէների կայունացման գործում: աղիկային ցուպիկները, որն ապրում է խոզերի և հավերի մեջ, նույնն է, որը մարդկանց մոտ առաջացնում է միզուղիների վարակ: Իսկ գյուղատնտեսական արդյունաբերությունն այժմ այս խնդրի հիմնական աղբյուրն է»,-ասել է Յակովլևը։
Հարակից հրապարակումներ`
- Բժիշկ-քահանան խորհուրդ է տվել շոգ եղանակին նոսրացած գինի խմել
- Բժիշկը բացատրել է՝ ինչպես կարելի է քնել օդորակիչը միացրած և չհիվանդանալ
- Բժիշկը զգուշացրել է լողավազանում լողալու վտանգների մասին
- Բժիշկները զգուշացրել են հատապտուղների չափից շատ ուտելու վտանգի մասին
- Բժիշկը խոսել է ամռանը գիրանալու հիմնական պատճառների մասին
- Բժիշկը մաշկային հիվանդություններ է թվարկել, որոնցով հնարավոր է վարակվել ծովում, գետում կամ լողավազանում
- Բժիշկը հայտնել է մրգի մասին, որը պաշտպանում է օրգանիզմը քաղցկեղից