Ուր գնալ Երևանում. խորհուրդ են տալիս գաստրոնոմիայի գուրուները Մոսկվայից
Այս տարի Երևան, կարծես, ռեկորդային թվով ռուսաստանցիներ են այցելել, իսկ շատերն այնտեղ հաստատվել են երկար ժամանակով։ Միևնույն ժամանակ, ինչպես գրում է «Մեծ քաղաք» ռուսական կայքը, գործնականում քաղաքային կյանքի մասին տեղական լրատվամիջոցներ չկան, և հաճախ ստիպված եք առաջնորդվել ընկերների և ծանոթների խորհուրդներով, գումարած կենտրոնանալ հանրային հասանելի աղբյուրների ակնարկների վրա:
Կայքը ներկայացնում է Երևանի այն ռեստորանները, որոնք սիրված են ռուսների կողմից, որոնք սիրում են ուտել և խմել Երևանում։
Այսպես, մեդիանախագծերի ստեղծող, «Նովիկով» դպրոցի դեկան Իվան Գլուշկովը մասնավորապես նշում է, որ ամեն օր լավագույն հայկական ռեստորաններում կարող ես ուտել խորոված, քյաբաբ, հարիսա և սպաս, պանիր, կանաչի և թարմ թխած լավաշ։ «Պարզ, համեղ և էժան: Ամբողջ կենտրոնում կան մի քանի հասցեներ»,- ասում է նա։
Նրա խոսքով՝ քաղաքի գլխավոր սթրիթ-ֆուդը լահմաջոն է, նույն ինքը՝ լահմաջունը։ Նա նշում է, որ Երևանում շատ են սիրիահայերի և լիբանանահայերի ռեստորանները, հայկական և մերձավորարևելյան խոհանոցի շատ հետաքրքիր միքս։ Գլուշովը նաև զարմանում է, որ Երևանում կան շատ հնդկական ռեստորաններ։
Մի շարք ռեստորանների PR-տնօրեն Նատալյա Սեդովան իր հերթին նշում է. «Անձամբ ես Հայաստանի և մասնավորապես Երևանի հետ անսպասելի սեր ունեցա առաջին հայացքից։ Այստեղ հիանալի մթնոլորտ է, շատ հաճելի և քաղաքավարի մարդիկ։ Գրեթե ցանկացած վայր կարելի է հասնել ոտքով»։
«Առաջին անգամ Երևանում էի 2022 թվականի օգոստոսին, ինձ շատ դուր եկավ քաղաքը, ինչպես նաև նրա գաստրոնոմիական բաղադրիչը։ Ասեմ, որ ինձ համար հետաքրքիր էր այցելել ոչ թե իսկական խոհանոցով, այլ ավելի ժամանակակից տեսակով, իր մթնոլորտով ու բնավորությամբ հաստատություններ»,- ասում է գաստրոնոմիկ լրագրող և բլոգեր Դարիա Կասատկինան։
Մեդիանախագծի ստեղծողի, ռեստորանների PR տնօրենի և PR գործակալության համահիմնադիրի Երևանում սիրված բարերի և ռեստորանների մասին՝ այստեղ։