Ամերիկացի կենսաբան Բարանովան ռուսների ամանորյա ճաշացանկը վտանգավոր է գնահատել
Ջորջ Մեյսոնի համալսարանի համակարգերի կենսաբանության ամերիկյան դպրոցի պրոֆեսոր Անչա Բարանովան, ով ավելի քան քսան տարի է, ինչ ապրում է ԱՄՆ-ում, Lenta.ru-ին տված հարցազրույցում պատմել է ռուսական ամանորյա ճաշացանկի վտանգների մասին։
Բարանովայի խոսքով՝ ռուսական ամանորյա խնջույքի ուտելիքը իր բազմազանության պատճառով կարող է վտանգավոր լինել առողջության համար։ Նա նշեց, որ վտանգավոր է ոչ թե ընդունված սննդի քանակը, այլ կալորիականությունը և ճաշատեսակների բազմազանությունը։
«Ամեն ինչ սկսվում է աղցաններից: Սեղանի մի կողմում Օլիվյեն է, մյուսում՝ ծովատառեխը մորթյա վերարկուի տակ, այնուհետև՝ ընկույզով ճակնդեղը աչքով է անում։ Հետո հիմնական ճաշատեսակ, երկրորդ հիմնական ճաշատեսակ, երրորդ հիմնական ճաշատեսակ, տանտիրուհիները շատ են: Իսկ վերջում՝ դեսերտ։ Սա սարսափելի կակոֆոնիա է ներկայացնում աղիների համար, որոնք տառապում են»,-բացատրել է նա:
Մասնագետը նշել է, որ սննդի յուրաքանչյուր տեսակ մարսվում է որոշակի տեսակի բակտերիաների կողմից, և եթե բոլոր տեսակի բակտերիաները միանգամից ի հայտ գան, կարող է զարգանալ գրգռված աղիքի համախտանիշ։
Պրոֆեսորը խորհուրդ է տվել ռուսներին հատուկ ֆերմենտներ ընդունել ամանորյա ծանր խնջույքներից առաջ, սակայն ընդգծել է, որ դրանք չպետք է անընդհատ ընդունվեն։
«Մենք չպետք է բակտերիաներին զրկենք աշխատանքից, այլապես նրանք ընդմիշտ կծուլանան, բայց որպես փրկող միանգամյա գործողություն դա հնարավոր է»,-խորհուրդ է տվել Բարանովան։
Փորձագետը նաև նշել է, որ խնջույքից հետո տհաճությունը պետք է արագ անցնի, եթե մարդու ներքին ռեսուրսները, օրինակ՝ աղիքային միկրոբիոմը, նորմալ են։
Հարակից հրապարակումներ`
- Սննդաբանը խորհուրդ է տվել առողջ ըմպելիքներ օգտագործել ցուրտ եղանակին
- Սննդաբանը նշել է նիհարելու հինգ պարզ միջոց
- Թողարկվել է վտանգավոր սննդամթերք
- Սննդաբան Կոպիտկոն խոսել է հայտնի ուտեստի մասին, որը հրահրում է ճարպի կուտակում
- Սննդաբանը խոսել է դարչինի օգտակարության մասին
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թովմասյանը՝ Նանուշյանին. Նշել եք՝ ծրագրի իրականացումը պայմանավորված է օրենքով, բայց օրենքը չկա