Ներկայացվել է երեք մթերք, որոնք արգելափակում են քաղցկեղի բջիջների աճը
Էժան ապրանքների ցանկը, որոնք կարող են օգնել դադարեցնել քաղցկեղի բջիջների վերարտադրությունը, կազմել է ուռուցքաբան Իվան Կարասևը, ոորով կիսվել է իր Telegram ալիքում։
Սնունդ ընդունելը ցանկացած հիվանդության բուժման կարևոր բաղադրիչներից մեկն է, ապխտած, չափազանց յուղոտ կամ քաղցր սնունդը կարող է հրահրել բորբոքային պրոցեսների զարգացումը, հանգեցնել աղիների կամ ստամոքսի ուռուցքային հիվանդությունների: Ուռուցքաբան-վիրաբույժը խորհուրդ է տալիս սննդակարգում ներառել յուղոտ ձկների էժան տեսակներ։
«Օմեգա-3 ճարպաթթուների լավագույն աղբյուրներից մեկը, որը չի արտադրվում մարդու օրգանիզմում, բայց արագ արգելակում է չարորակ բջիջների ձևավորումը, ձուկն է։ Ավելին, պետք չէ թանկարժեք կարմիր ձուկ գնել, պետք է ուշադրություն դարձնել բշտիկին»,-նշել է բժիշկը։
Արժե նաև կաղամբի ցանկացած տարատեսակ ավելի հաճախ օգտագործել, այս բանջարեղենը պայքարում է պաթոլոգիական քաղցկեղային բջիջների տարածման դեմ, իսկ թարմ սխտորը հեռացնում է օրգանիզմից վտանգավոր տոքսինները։ Մասնագետը նաև խորհուրդ տվեց ուտելիս պահպանել հստակ համամասնություններ և հնարավորինս շատ թարմ սեզոնային բանջարեղեն կամ մրգեր ավելացնել սննդակարգում։
Հարակից հրապարակումներ`
- Բժիշկը խորհուրդ է տվել օրական ուտել ոչ ավելի, քան 250 գրամ ելակ
- ԲԺիշկը հայտնել է դափնու տերևի վտանգավոր հատկությունների մասին
- Բժիշկը թվարկել է այն դեղորայքները, որոնք կարող են հանգեցնել տեստոստերոնի իջեցմանը և սեքսուալ խնդիրների
- Բժիշկը հայտնել, թե ինչով կարելի է վարակվել տան զուգարանում
- Բժիշկը ասել է, թե ով չպետք է սեխ ուտի
- Բժիշկը զգուշացրել է լողավազանում լողալու վտանգների մասին