Ռուսաստանցիներին խորհուրդ են տվել թունավոր սունկ ուտելուց հետո օղի չխմել
Թունավոր սնկով թունավորվելիս օղի խմելը խստիվ արգելված է: Այդ մասին «Գազետա ռու»-ին ասել է թունաբան Միխայիլ Կուտուշովը։ Նրա խոսքով, դժգույն գարշասնկից թունավորվելու դեպքում ալկոհոլը կարող է էլ ավելի մեծ քիմիական վնաս հասցնել օրգանիզմին։ Իսկ առասպելը, թե օղին կարող է չեզոքացնել թունավոր սնկերի ազդեցությունը, պետք է ժպիտով ընդունել։
«Սնկից թունավորումը աուտոտոքսիններ են, այլ թույներ, դրանք կարող են թունավորվել բորբոսից, թունավորվել սնկով, բայց ֆիզիկական տարբեր դրսեւորումներ ունեն, իհարկե։ Եթե դուք թունավորված եք դժգույն գարշասնկից, քանի որ այն պարունակում է նեյրոտոքսիկ թույն, եթե ավելացնեք նաև ալկոհոլ, որը նույնպես նեյրոտոքսիկ թույն է, ապա կարող եք մահանալ։ Սա արդեն զգալի քիմիական հարված կլինի։ Ուստի, այս լեգենդին պետք է վերաբերվել խոնարհաբար ու ժպիտով։ Սա խստիվ արգելված է»,-ասաց նա։
Կուտաշովը նշել է, որ թունավոր սնկով թունավորվելու դեպքում պետք է ողողել ստամոքսը և ընդունել ակտիվացված փայտածուխ։ Նրա խոսքով, եթե սրտխառնոց ու գլխապտույտ ունեք, պետք է դիմել բժշկի։
«Նախ՝ պետք է ստամոքսը ճիշտ ողողել, երկրորդ՝ ընդունել ակտիվացված փայտածուխ կամ էնտերոսգել և այլն, խմել շատ ջուր՝ թունավորումը վերացնելու համար։ Պարտադիր է, որ եթե առաջանում է շփոթություն, գլխապտույտ, սրտխառնոց, փսխում, ապա պետք է դիմել հիվանդանոց»,-նշեց նա։