Ի՞նչ ուտել նախաճաշին չհիվանդանալու համար. Սննդաբանի կարծիք
«Եթե դուք ճիշտ եք նախաճաշում, ապա կարող եք ամրապնդել ձեր իմունային համակարգը և ավելի քիչ հիվանդանալ։ NEWS.ru-ի փոխանցմամբ, այս մասին հայտարարել է սննդաբան Միխայիլ Գինցբուրգը։
Մասնագետը հերքել է հացահատիկի վտանգավորության մասին առասպելը։
Նրա խոսքով՝ դրանք պարունակում են բուսական սպիտակուց, բարդ ածխաջրեր, սննդային մանրաթելեր և բազմաթիվ հանքանյութեր։
«Առավոտյան շիլայի վտանգի մասին առասպելի հետ մեկտեղ կա մի լավ ապացուցված փաստ, որ նման բարդ հացահատիկային արտադրանքն օգնում է մարդուն ավելի քիչ հիվանդանալ», - նշել է Գինզբուրգը՝ ավելացնելով, որ օրինակ՝ բրինձն ավելի վատ է ազդում նյութափոխանակության վրա, քան վարսակի ալյուրը։
«Որքան շատ սննդային բջջանյութ կա շիլայի մեջ, այնքան այն առողջարար է, քանի որ այն ավելի դանդաղ է ներծծվում»,-ասել է սննդաբանը։