11:13 21/12/2024 Աշխարհում

Էնդոկրինոլոգը թվարկել է ամանորյա սեղանի ամենավնասակար ուտեստները

Կան սննդային խմբեր, որոնք կարող են փչացնել տոնը։ Այս մասին նախազգուշացրել է Եվրոպական բժշկական կենտրոնի էնդոկրինոլոգ Կամիլյա Տաբեևան։

Առաջինն այն ապրանքներն են, որոնք մարդը երբեք չի փորձել։ Օրինակ, էկզոտիկ մրգեր, շատ համեմունքներով սոուսներ, ծովամթերք։ Անսովոր ուտելիքը կարող է ալերգիա առաջացնել:

Երկրորդ «վնասակար» խումբը անսովոր համակցություններն են։ Նույնիսկ եթե ճաշատեսակը պարունակում է ծանոթ մթերք, երբ բաղադրիչները չափազանց շատ են կամ դրանց համակցությունը անսովոր է օրգանիզմի համար, հնարավոր են անբարենպաստ ռեակցիաներ ստամոքս-աղիքային համակարգից։

Դա տեղի է ունենում այն պատճառով, որ օրգանիզմը ֆերմենտների պակաս ունի բարդ ուտեստը մարսելու համար:

Վերջապես, քաղցր գազավորված ըմպելիքները շատ վնասակար են։ Դրանք պարունակում են հսկայական քանակությամբ շաքար, ուստի անհրաժեշտ է սահմանափակել դրանք, նույնիսկ եթե աղի մթերքները ծարավ են առաջացնում։



Աղբյուր` Panorama.am
Share |
Տեքստում սխալ կամ վրիպակ նկատելու դեպքում, ուղարկեք խմբագրին հաղորդագրություն` նշելով տվյալ սխալը, այնուհետև սեղմելով Ctrl-Enter:

Ամենից շատ կարդացված նյութեր

{"core.blocks.header.spell_message1":"\u0546\u0577\u057e\u0561\u056e \u057d\u056d\u0561\u056c\u0568` ","core.blocks.header.spell_message2":"\u0548\u0582\u0572\u0561\u0580\u056f\u0565\u055e\u056c \u0570\u0561\u0572\u0578\u0580\u0564\u0561\u0563\u0580\u0578\u0582\u0569\u0575\u0578\u0582\u0576 \u057d\u056d\u0561\u056c\u056b \u0574\u0561\u057d\u056b\u0576:"}