Ձվի վտանգների մասին ժողովրդական առասպելը հերքվել է բժշկի կողմից
Սննդաբան Միխայիլ Գինցբուրգի խոսքով՝ փոխվել է տարածված համոզմունքը, թե ձվի մեջ եղած խոլեստերինը նպաստում է աթերոսկլերոզի զարգացմանը: Կան ապացույցներ, որ սննդային խոլեստերինը գործնականում չի ազդում արյան մեջ «վատ» խոլեստերինի մակարդակի վրա: Խոլեստերինը, ավելի շուտ, սննդի լավ բաղադրիչ է, քանի որ այն մարմնի կողմից ակտիվորեն օգտագործվում է լեղաթթուների և մի շարք հորմոնների սինթեզի համար, արևի լույսի ազդեցության տակ մաշկի կողմից վիտամին D-ի սինթեզի համար»,- պարզաբանել է դիետոլոգը:
Աղբյուր՝ ria.ru