Գիտնականները նշել են այն մթերքները, որոնք կարող են նվազեցնել մահվան ռիսկը
Իրանցի և կանադացի գիտնականները պարզել են, որ ճարպաթթուների, մասնավորապես՝ ալֆա-լինոլեաթթվի (ALA), կանոնավոր օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում մարդու օրգանիզմի վրա և կարող է նվազեցնել մահացության վտանգը տարբեր հիվանդություններից, այդ թվում՝ սրտի իշեմիկ հիվանդությունից և քաղցկեղից: Ալֆա-լինոլեաթթուն պարունակվում է սոյայի, ընկույզի, կանոլայի յուղի, կտավատի և չիայի սերմերի մեջ և ունի հակաբորբոքային հատկություն:
Աղբյուր՝ gazeta.ru
Լրահոս
Տեսանյութեր
Մեր հետ քննարկում չի եղել, հարկերը բարձրացրել են. Ոսկու շուկայի աշխատակիցները կառավարության մոտ են