Ամենաարդյունավետ հակադեպրեսանտ մթերքները
Միսը, յուղոտ ձուկը, ծովակաղամբը, բանանը, կծու պղպեղը և ընկուզեղենը ամենաարդյունավետ հակադեպրեսանտներն են, ասել է սննդաբան Վյաչեսլավ Սիրաժանովը: Նրա խոսքով՝ հավի, տավարի և խոզի միսը պարունակում են թիրոզին ամինաթթու, որը բարձրացնում է դոպամինի և նորեֆինեֆրինի մակարդակը, ինչը բարելավում է տրամադրությունը, կենտրոնացումը և հիշողությունը: «Բացի այդ, միսը B12 վիտամինի աղբյուր է, որն օգնում է հաղթահարել անքնությունն ու դեպրեսիան»,- հավելել է սննդաբանը:
Աղբյուր՝ gazeta.ru
Լրահոս
Տեսանյութեր
Եթե Ադրբեջանը վստահ է, ինչո՞ւ է դատական գործընթացները դադարեցնելու մասին գաղափար առաջ քաշում