Որքա՞ն է մեծ ուտելու ընթացքում «օմիկրոնով» վարակվելու վտանգը
Կորոնավիրուսի օմիկրոն շտամի սննդի վրա նստելու ունակությունը զգալիորեն մեծացնում է սնվելու ժամանակ վարակվելու վտանգը: Այս մասին ասել է իմունոլոգ Վլադիմիր Բոլիբոկը «Մոսկվա-24» հեռուստաալիքին տված հարցազրույցում: Նրա խոսքով՝ վիրուսը կարող է բավականին երկար պահպանվել մթերքի վրա: Խոսքը սառը ուտեստների ու խմիչքների, ինչպես նաև սպասքի մասին է, որի եզրերին վիրուսը նստում է ուտելու ընթացքում, հավելել է Բոլիբոկը:
Աղբյուր՝ ria.ru
Լրահոս
Տեսանյութեր
Եթե Ադրբեջանը վստահ է, ինչո՞ւ է դատական գործընթացները դադարեցնելու մասին գաղափար առաջ քաշում