Բժիշկը զգուշացրել է մթերքի վրա առաջացած բորբոսի մահացու վտանգի մասին
Սննդի ցանկացած բորբոս վտանգավոր է. սնկերը ալերգիկ ռեակցիաներ և թունավորումներ են առաջացնում: Ամենածանր պաթոլոգիաները կարող են առաջանալ սև և դեղին բորբոսից, «Դոկտոր Պիտեր» պորտալին ասել է թունաբան, պրոֆեսոր Միխայիլ Կուտուշովը: Դրանք ամենից հաճախ հայտնվում են հացի, մսի, պանրի և ընկուզեղենի վրա: Բորբոսը վարակում է ամբողջ մթերքը, առաջացնում է թոքերի լուրջ ախտահարում, սննդային թունավորում և կարող է հանգեցնել մահվան:
Աղբյուր՝ gazeta.ru
Լրահոս
Տեսանյութեր
Աշխարհի առաջնությունից առաջ ինձ «подножка տվեց» Սիմոն Մարտիրոսյանը. Փաշիկ Ալավերդյան