Ճապոնացի գիտնականները ստեղծել են էլեկտրական փայտիկներ՝ աղի համը ուժեղացնելու համար
Ճապոնացի հետազոտողները մշակել են փայտիկներ, որոնք ուժեղացնում են աղի համը, ինչը հնարավորինս օգնում է նրանց, ովքեր պետք է նվազեցնեն նատրիումի քանակը իրենց սննդակարգում: Մեյձի համալսարանի պրոֆեսոր Հոմեյ Միաշիտայի և ըմպելիքներ արտադրող Kirin Holdings-ի կողմից համատեղ ստեղծված փայտիկներն ուժեղացնում են համը՝ էլեկտրական խթանման և ապարանջանի վրա եղած մինի համակարգչի միջոցով:
Աղբյուր՝ reuters.com
Լրահոս
Տեսանյութեր
Գիշեր-ցերեկ կաշխատենք, միայն առաջվա Հայաստանում ապրենք. Քաղաքացիները՝ աշխատաժամանակի կրճատման մասին