Բժիշկը հայտնել է, թե ում չի կարելի բողկ ուտել
Վաղ գարնանն աճող բանջարեղենում պարունակվող նյութերը կարող են գրգռել ստամոքսի լորձաթաղանթը և բարձրացնել օրգանիզմում միզաթթվի մակարդակը, ասել է դիետոլոգ Անաստասիա Պլեշչևան: Բողկի մեջ մեծ քանակությամբ հայտնաբերված պուրինները բարձրացնում են օրգանիզմում միզաթթվի մակարդակը, հետևաբար հոդատապի ժամանակ և հղիության ընթացքում լավ կլինի հրաժարվել այս բանջարեղենից: Բողկը նաև պետք է զգուշությամբ օգտագործել աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների ժամանակ:
Աղբյուր՝ gazeta.ru
Լրահոս
Տեսանյութեր
Գիշեր-ցերեկ կաշխատենք, միայն առաջվա Հայաստանում ապրենք. Քաղաքացիները՝ աշխատաժամանակի կրճատման մասին