Հայտնի է դարձել ծաղկակաղամբի նոր օգտակար հատկության մասին
Ծաղկակաղամբն ավելի լավ է ուտել հում վիճակում, ջերմային մշակումը ոչնչացնում է բույսի մեջ եղած հատուկ նյութը՝ սուլֆորաֆանը, որը կարող է պաշտպանել օրգանիզմը քաղցկեղի զարգացումից: Այս մասին «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Ամենակարևորի մասին» հաղորդման եթերում ասել է սննդաբան, բժշկական գիտությունների դոկտոր Միխայիլ Գինզբուրգը: Ծաղկակաղամբը չպետք է ներառվի հոդատապով տառապող մարդկանց սննդակարգում, մնացածի համար՝ սա շատ օգտակար մթերք է:
Աղբյուր՝ gazeta.ru
Լրահոս
Տեսանյութեր
Հայաստանի ու հայ ժողովրդի շահերը պաշտպանող իշխանություն գոյություն չունի. Բագրատ Սրբազան