Դիետոլոգը ներկայացրել է միկրոալիքային վառարանում տաքացնելու համար վտանգավոր մթերքները
«Սոլանինը, որը առկա է կարտոֆիլի և սմբուկի մեջ, տաքացնելիս ակտիվանում է և իրականում վերածվում է թույնի։ Նիտրատները, որոնք առկա են ճակնդեղի, գազարի, բողկի, նեխուրի մեջ, տաքացնելիս վերածվում են նիտրոզամինների։ Իսկ այն արդեն քաղցկեղածին նյութ է, որը կարող է հետագայում վնասել նյարդային համակարգը, երիկամները, թունավորման պատճառ դառնալ, իսկ հղիների մոտ՝ պտղի մահ առաջացնել»,- URA.RU-ին տված հարցազրույցում ասել է դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան:
Լրահոս
Տեսանյութեր
Թշնամnւ հրահանգները մեր կյանք տեղափոխողները Հայաստանի թշնամիներն են. Բագրատ Սրբազան